betalingstermijn

betalingstermijn

artikel_betalingstermijn_01

In principe heb je er wettelijk recht op dat jouw facturen binnen 30 dagen betaald worden.

Veel grote bedrijven hanteren echter een veel langere betalingstermijn: doordat de facturen door allerlei interne processen gaat duurt het soms wel 60 tot 90 dagen voor die van jou betaald is. Zij zijn hiermee eigenlijk wettelijk fout, maar bedenk goed wat voor actie je wilt ondernemen bij achterstallige betaling: gelijk een aanmaning sturen naar een klant schept wellicht kwaad bloed, terwijl jouw contactpersoon misschien helemaal geen invloed op de betalingen heeft.
Natuurlijk is het wel altijd een goed idee om even een herinnering te sturen, om te kijken of de afhandeling niet vergeten is. Pak daarbij vooral de telefoon op, dat is moelijker te negeren.

Let op: check voor het het versturen van een factuur goed of alle informatie correct is. Denk hierbij aan het adres van de klant, de juiste contactpersoon of het referentienummer. Ook btw-nummer van de klant mag vaak niet ontbreken. Wat je niet wilt is dat een dag voor de verstrijking van de betaling de klant terugkomt met de melding dat de factuur foutief is (waardoor de betaling dus nog verder opschuift).

Wat de situatie met jouw klant ook is, vermeld wel altijd in je factuur het verzoek tot betaling binnen ‘x’ aantal dagen, als mede vermelding onder een voor jouw handig referentienummer.