expositie

expositie

artikel_expositie_01

Een expositieruimte hoeft niet per se een dure galerij te zijn. Kijk of jij manieren kan vinden om jouw werk in de publieke ruimte te exposeren.

Voor sommige kunstenaars en ontwerpers is het interessant om hun werk in een expositieruimte te kunnen tonen, al dan niet met de mogelijkheid om werk op deze manier te verkopen.

Hoewel het natuurlijk mooi is als het wel lukt, hoeft deze plek niet altijd een kunstgalerij te zijn. Doe onderzoek in jouw buurt en ontdek: sommige winkels, restaurants en café’s bieden kunstenaars een tijdelijk podium, al dan niet tegen een kleine vergoeding – om er te hangen, of een percentage op een verkoopprijs. Of vraag of je de etalage van een tijdelijk leegstaand pand kan gebruiken om jouw werk aan voorbijgangers te laten zien.

Denk dus na op welke plekken jij nog meer kan hangen – en tegelijk ook of jouw doelgroep deze locaties ook bezoekt!

Let op: ben je van plan jouw werk, hangend op een publieke plaats, te verkopen? Bedenk dan van tevoren goed wat de prijs moet zijn. Voor dit soort verkopen geldt vaak een ander btw-percentage (6% in plaats van 21%), en wellicht spreek jij met de eigenaar ook af dat hij/zij een percentage krijgt als vergoeding.