portfolio (online)

portfolio (online)

artikel_portfolioonline_01

Zorg dat jouw werk online vindbaar is in de vorm van een portfoliowebsite.

Dit is zowel handig voor jezelf (zodat je even snel iets op je telefoon kan laten zien bijvoorbeeld) als voor mogelijk nieuwe opdrachtgevers die op online zoektocht gaan.

Juist omdat jouw visuele werk voor je spreekt hoeft dit geen ingewikkelde site te zijn – het gaat vooral om duidelijkheid en overzicht. Maak dus niet te fout om van je website zelf een ingewikkeld kunstwerk te maken!

Het is voor sommige klanten nuttig om wat achtergrondinformatie bij de beelden te krijgen. Op deze manier krijgen ze inzicht in jouw werkwijze en trek je hen sneller over de streep om samen te werken. Wees dus zeker niet bang om ook schetswerk en andere relevante info toe te voegen!

Geen geld om een site in elkaar (te laten) zetten? Geen nood! Tegenwoordig zijn er gratis (of goedkope) alternatieven die voldoen. Artstation, Behance, Carbonmade en WordPress zijn slechts enkele plekken waar je jouw werk kan plaatsen. De eerste twee hebben als extra voordeel dat mensen jou makkelijk via andere ontwerpers en pagina’s kunnen vinden!

Let op: zorg ervoor dat je contactinformatie altijd up to date is (en dat deze er überhaupt opstaat)! Als klanten jou niet kunnen bereiken houdt het helaas snel op.

Denk ook na of je jouw adres wilt vermelden: dit kan de suggestie wekken dat er een bezoekadres is, waar je misschien niet op zit te wachten als je vanuit huis werkt.