royalty’s

royalty’s

artikel_royaltys_01

Er is geen tekort aan klanten die je vragen puur te werken voor royalty’s: een klein percentage (10%) van de omzet of winst op het uiteindelijke product.

Ga ook hier weer voor jezelf na of deze investering voor jou nut heeft: denk jij dat dit project ook echt een groot succes kan worden of niet? Vaak zijn dit namelijk nietszeggende brainfarts van kleinere klanten die nergens toe leiden, en met de kleine royaltypercentages duurt het vrij lang voor je er een redelijke en eerlijke vergoeding uithaalt.

Beter en gebruikelijker is dat je én royalty’s krijgt, én gewoon betaald krijgt voor de initiële opdracht. Royalty’s zijn namelijk oorspronkelijk bedoeld als een extra bovenop eerder gedaan werk, niet als (de enige) basisvergoeding. Laat je dus niet te snel verleiden.

Let op: er is een groot verschil tussen royalty’s ontvangen over de omzet of de winst van een product: met een slimme administratieve rekentruc kan namelijk de suggestie gewekt worden dat er geen winst over een product gemaakt is, waardoor jij dus de inkomsten misloopt! Ga daarom altijd voor royalty’s over omzet.