uitbesteding of automatisering

uitbesteding of automatisering

artikel_automatisering_01

Dat je zelfstandige bent wil niet zeggen dat je dan ook gelijk alles zelf moet doen. Soms is het logischer en sneller om bepaalde taken uit te besteden in plaats van er zelf uren in te steken.

Voor ontwerpers is de meest voordehand liggende natuurlijk: de boekhouding! Hoewel de omzetbelasting per kwartaal nog wel redelijk goed te doen is wordt het een regelrechte ramp als het tijd wordt voor de jaarlijkse inkomstenbelasting.
Toch zijn er nog steeds designers die dit als onnodige kostenpost zien en de boekhouding helemaal zelf uitpluizen. De kans dat je het fout doet – en hiermee dus tijd én geld verliest (of misloopt) is des te groter, kijk dus uit! Laat het over aan de expert en zorg hiermee tegelijkertijd dat je die uren over hebt voor het leuke deel van jouw baan.

Uitbesteding of automatisering kan ook toegepast worden op andere facetten. Voorbeeld: heb je voor een project een 3D-model nodig, maar kan je zelf niet modeleren? Huur iemand in! Hoe groter de projecten, hoe vaker de kans dat je afhankelijk bent van samenwerking met andere disciplines.

Let op: voor de meeste klussen van ‘normaal’ niveau is het hoogstwaarschijnlijk dat een klant jou benadert voor jóuw creatieve services (of jouw unieke tekenstijl). Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je opdrachten aanneemt om vervolgens uit te laten voeren door een derde partij, al dan niet voor een lagere vergoeding dan jij zelf krijgt.